Stroopwafels en 3D-printers bij de Carrièrebeurs

Met een luide gongslag opende Frans Mulder, CEO van Ahold Delhaize, weer een nieuwe editie van de Carrièrebeurs. Dit jaar een zeer drukke editie vanwege krapte op de arbeidsmarkt, waardoor veel bedrijven een stand hebben geboekt, op zoek naar jong talent.

Voor totaal achtduizend bezoekers trokken de deelnemende bedrijven alles uit de kast. Er werden diverse demonstraties gegeven van innovatieve technieken zoals robots, Virtual Reality en 3D-printers, bedrijven hadden voetbaltafels of airhockey meegenomen. Overal stonden lokkertjes om een gesprek aan te knopen. Het succesvolst waren wellicht de verse stroopwaffels bij Experis, een detacheringsbureau.

De bezoekers zijn van allerlei komaf en te herkennen aan de kleur tasjes. De organisatie had rode, blauwe, groene, oranje, witte, paarse en zwarte tasjes beschikbaar naar opleidingsniveau. Zo kunnen standhouders van afstand herkennen of er een match mogelijk is.

De beurs geldt vooral als een kennismaking voor de studenten, afgestudeerden en Young Professionals. De Toptalenstraat achterin de beursvloer was zelfs speciaal afgezet voor getalenteerde WO-ers. Zo ook voor Merel de Rooy. Ze gaat binnenkort afstuderen en wil zich vooral oriënteren. “Ik had een aantal afspraken ingepland. Erg handig! Ik wil vooral een goed beeld krijgen op deze manier. Dat voelt toch beter dan een kijkje op de website.”

4 Gemeente Amsterdamjpg

De stand van Defensie is het meest indrukwekkend. Waarschijnlijk vanwege het personeel die de bezoekers volledig gestoken in uniform te woord staan. Defensie werkt met een speciale deal om jong talent aan zich te binden. “Defensie betaald alle studiekosten, waarna je na afronding gelijk bij ons aan de slag kunt gaan”, aldus Mike Visser.

Als je het slim aanpakte kon je ook thuiskomen met een gepimpt CV of een professionele foto voor Linkedin. De stand ‘Gratis CV-check’ en portretfotograaf Joris Aben hadden het druk.

Naast alle stand kon je ook je eigen skills bijschaven. Gedurende de dag werden er diverse workshops gegeven. Van ’10 geheimen van Top Recruiters! Die je eigenlijk niet mag weten’. Tot ‘Werken in de toekomst’. Tot slot sloot Glennis Grace de Carrierebeurs feestelijk af en kon er worden teruggekeken op een geslaagde editie.

9 jpg

Tweets over het evenement
Instagram stories tijdens het evenement